Header Ads

'You don't know item friend' - Peniaga Bundle Kena Sound Setepek

Barangan bundle khususnya baju seharusnya menjadi barangan yang mampu milik untuk semua golongan terutamanya mereka yang berpendapatan rendah. Namun lain pula kisahnya kini di mana semakin ramai penjual barangan bundle yang suka menaikkan harga barang jualan mereka sehingga dilihat tidak masuk akal dengan alasan barangan tersebut adalah 'rare' dan pembeli tidak kenal barang.

Kerana itu, seorang lelaki tampil mengulas mengenai perangai salah seorang peniaga barangan bundle yang dilihat sangat tidak menyenangkan. ikuti ulasan beliau di bawah.


 #BERITA_HANGIT

METALLICA - KIRK HAMMETT dan JASON NEWSTED meninggal dunia hampir serentak!!!


PADUUUU... MAK ANGG

Seronok layan LIVE Top Seller dari Utara ni. Punyalah sembang nak jual baju Vintage punya pasal.


Lama dah saya dok perati dia ni jenis tak boleh orang "potong angin". Terus menyinga saja gayanya.. MAKK ANGGG laa mendapat jawabnya.


Al-kisah semalam punyalah dia nak jual baju METALLICA Saya naik tergelak dia punya sembang toriakkk tu.


"""""""""""""""""""”""""""""""""""""""""""""""

"Ini Metallica bang.... Paling rare. Paling padu sekali bang Metallica ni. Ni baju tahun 1987. Line-up Metallica jarang jarang tubik.


"Awak dengar lagu Metallica sekali bang. Awak akan tahu Orang kata lagu dia tu padu kaa tak padu bang. Sat saya try bukak lagu dia awak dengar bang.

Ok stand-by"

""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Dia play lagu ENTER SANDMAN. Chittt... lagu ni semua orang tahu. Ingatkan nak play lagu jarang jarang dengar macam AM I EVIL, ESCAPE, TRAPPED UNDER ICE, HARVESTER OF SORROW, TO LIVE IS TO DIE atau banyak lagi.



Gaya dia siap angguk angguk kepala layan lagu ni. Kalau setakat Enter Sandman.. anak sedara saya yang Darjah 2 tu pun tahu lagu ni. Sebelum dia tahu lagu 4 DARA .. aaaaa MASUKKK.. dia dah kenal intro lagu Enter Sandman yang lembik ni.!!!

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

"Ok awak dengar dah kan. Paling padu Metallica ni"

"""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""""

Dajeiiii betul. Dia buat macam orang yang tengah tengok LIVE dia tu Jakun macam tak tahu band Metallica.


Lainlah kalau dia nak cakap pasal band band macam GORGUTS, MORTIFICATION, MAYHEM, BURZUM, DARKTHRONE, SATYRICON, IMMORTAL, MARDUK, CARPATHIAN FOREST ataupun THY ANTICHRIST.


Ini "band lembik" macam Metallica dia nak sembamg lebih lebih pulak.. Chitt.. "Hang Pi Aloq Star... Kepala Hang Aku Putaq"


Lepas tu dia mula sembang pasaiiii apa baju Metallica 1987 ni mahaiiii. Katanya sebab salah seorang band member Metallica yang ada kat gambar dalam baju ni dah meninggal dunia.


First dia tunjuk kat KIRK HAMMETT. Punyalah panjang cerita baru dia sedar silap lepas baca komen ada orang tegur.


Kontrol macho dengan pakai spek hitam jadah apa ntah masa buat Live tu dia ubah jari tunjuk kat gambar sorang lagi.


Joki ni sambung sembang dengan konfiden 200% cakap "dia ni guitarist yang meninggai accident kereta masa nak pi konsert. Kereta dia bawak sendiri"


Hahaha... mangkok hayun punya Top Seller. Yang dia pi tunjuk tu gambaq JASON NEWSTED. Dia pun tak tahu nak bezakan antara Guitarist dan Bassist.


Kesian kat JASON NEWSTED tu. Semua fan Metallica tahu tahun 1987, Jason baru saja joim band ni. Itu pun lepas Bassist lagenda CLIFF BURTON meninggal dunia.


Yang lawaknya dah laaa silap orang. Cerita kematian pun salah. Tang manaaa dia dapat cerita tu pun tak tauu.


Padahal CLIFF BURTON meninggal pada 27 September 1986. Dalam kejadian kemalangan BAS semasa Tour di Sweden.


Ia lebih kurang setahun sebelum gambar band members pada baju 1987 tu dicetak. Dalam gambar tu line-up : James Hetfield, Kirk Hammet, Lars Ulrich dan Jason Newsted.


Adoyaiii seller oiiii... habis cerita hang putaqqq naaaa. Nak jual baju.. jual juga tapi jangan kelam kabut bagi salah info.


Yang bestnya... ada orang komen kata silap info. Nak betulkan cerita dia. Orang tu siap komen. "Itu JASON NEWSTED bukan CLIFF BURTON"


Hahahha.. orang tu nak betulkan info tapi WOR Utara ni siap marah.... MAKKK HANGG!!!


Bodoh sombong

MANGKAQ UBI punya joki. Dajeiii sungguh... PADUUUUUUUU...


Senang cerita macam gini. Orang tak jaki... orang tak marah... orang tak dengki hang nak meniaga cari rezeki. Masalahnya gaya hang bercakap, perangai bodoh sombong dan salah info yang orang tak suka.


Hang selalu cakap inilah orang Melayu tak senang. Asyik nak menjatuhkan sesama Melayu.


Bukan macam gitu. Kalau hang piktr secara waras.... orang tegur untuk kebaikan hang jugak. Cuma hang yang sangat bermegah dengan diri dan cara sendiri !!!!


Sumber: ‎Adlizam Yasin

No comments:

Powered by Blogger.